28 september 2012


 
 
 
 
 
We are One in Light
We are One in Love
We are One in Truth
We are One in Beauty and
We are One in Transformation.
We are Heaven and Earth.
We are Inspiration and Imagination.
We are God and Goddess.
We are One.

( MicHEAL Teal / The Ancient One )

24 september 2012

Soulmates




Twee mensen, 1 band, vier polsen, 1 hand.
Twee hoofden, 1 gedachte,
De 1 zegt, wat de ander dacht.

Vreemden geweest, tot voor kort geleden.
Twee mensen, met elk een ander verleden.
Komen samen op een wonderlijke manier.
Jij bent daar, ik ben hier.

Samen verbonden, door een onzichtbare draad,
Die verder dan gewoon vrienden gaat!

Een verklaring ervoor, nee dit is niet te beredeneren.
"Gewoon" koesteren en dit wonderlijke accepteren.
Tweeling-zielen jij en ik
Diep verbonden, die ene klik.

Heel voorzichtig genieten, verwondering en dieper
dan wat er dan ook bestaat,
Jij en ik, een onzichtbare rode draad …

12 september 2012

Vanaf vandaag

 
 
 
Vanaf vandaag ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen geluk.
Ik kies voor dingen die me blij maken en me een goed gevoel geven.
Vreugde wordt ervaren in de kleinste en eenvoudigste dingen.

8 september 2012

Braco komt 15 september 2012 naar Duitsland


 
 
Als hij voor ons staat, dan tilt hij ons naar dit hogere niveau,
waar we kunnen voelen wie we werkelijk zijn.



Braco....een nieuwe Bruno Gröning?
Deze man uit Kroatië, Zagreb, zegt vrijwel niets, noemt zichzelf ook geen healer of guru,
 doet niets bijzonders, maar mensen genezen op
wonderbaarlijke wijze als ze in zijn nabijheid zijn.
 





 
 “Wij dragen een zaad in ons, waaruit op zekere dag een wonderbaarlijke vrucht kan komen”
-Braco
 
Dat is een van de weinige zinnen, die Braco voor zijn eigen gevoel gezegd heeft, maar daarmee beschrijft hij ook heel goed die gevoelens, die veel van zijn bezoekers na hun ontmoeting met hem uiten. Want veel mensen beschrijven de gevoelens tijdens de ontmoeting met Braco’s blik met een wakker worden, een gevoel van geborgenheid, van zekerheid of zelfs een positieve bewustzijnsverandering. “Ik heb mezelf gevonden” is een van de zinnen die men na de blik van Braco het meeste hoort.

Hoewel er wetenschappelijk geen verklaring en tot dusverre geen erkende, bewijsbare methode bestaat, om een reden aan te voeren voor de veranderingen in de bezoekers, steunen echter steeds meer wetenschappers zijn werk.

Veranderingen in familiale aangelegenheden of in het beroep, verbetering van het eigen levensgevoel, de levensomstandigheden en ook steeds weer beslissende veranderingen wat de gezondheid betreft zijn gedurende al die jaren in veel filmdocumenten en zelfs via berichten van artsen gedocumenteerd en onloochenbaar. Toch zegt ook Braco zelf, dat hij geen bijzondere kracht of zelfs methode heeft, om deze veranderingen teweeg te brengen en dat hij ook zelf deze gebeurtenissen niet kan verklaren.

Zijn uitstraling op de bezoekers boezemt echter zulk een ontzag in, dat steeds meer mensen in de meest verschillende landen naar de ontmoeting met zijn blik komen. Inmiddels is Braco tot ver over de grenzen van Europa bekend, zijn optredens in de VS en Japan zijn vrijwel volgeboekt en er bereiken hem steeds meer uitnodigingen uit de hele wereld.

Bij de ontmoetingen staat Braco in alle stilte en zonder beweging voor de mensen en kijkt ze niet afzonderlijk, maar gemeenschappelijk als een eenheid aan. Hij spreekt niet, er vinden geen suggestieve handelingen plaats en hij raakt de mensen ook niet aan – en toch voelen velen zich ten diepste aangeraakt door een onzichtbare, vredige harmonie, die ze met volkomen verschillende gevoelens en reacties voelen en waarnemen.

De bekende wetenschapper Drago Plecko, die Braco en zijn werk vele jaren heeft onderzocht en gadegeslagen, beschrijft deze ontmoetingen als een “Gesprek van hart tot hart, een moment, waarin wij de nectar van de liefde kunnen proeven, die zoveel in ons bewegen en veranderen kan, dat wonderen mogelijk worden”. Plecko verdeelt de werking in de mensen onder in drie fasen en meent, dat het heel belangrijk is, dat de bezoekers na deze ontmoetingen met het bewustzijn van dit momenten werken en zo de gevoelens, die zij rechtstreeks bij de ontmoeting bespeuren, ook thuis weer opwekken en overeind houden. Hij spreekt zelfs van een “kracht”, die door de ontmoetingen ontstaat en heeft daarover twee boeken onder de titel “Het mysterium Braco” gepubliceerd.

Braco zelf herhaalt steeds weer, dat hij noch een genezer, noch een meester, leraar of zelfs goeroe is, maar een heel normaal mens zonder bijzondere bekwaamheden. Hij zegt, dat zijn uitstraling, die zoveel mensen als iets heel bijzonders beschrijven, iets heel natuurlijks is, wat in ieder mens zit. Hijzelf voelt zich tijdens de ontmoetingen gewoon gelukkig en van liefde en vrede vervuld.

De stelling, dat de lichamelijke en psychische toestand van de mens sterk van diens bewustzijn afhangt, zou Braco’s uitstraling op zijn bezoekers in elk geval kunnen verklaren en wordt door ettelijke wetenschappers gesteund. Veel van de moderne wetenschappers beschrijven nu, dat er niveaus, dimensies en daaruit af te leiden verbindingen bestaan, die in de traditionele geneeskunde en fysica van het verleden niet werden ingezien en waar geen rekening mee werd gehouden. Nieuwe uitgangspunten zoals de quantenfysica, Global Sealing (wereldomvattende bekrachtiging) of het steeds sterker gewaardeerde werk van de beroemde fysicus Heim is op deze aanname gebaseerd. Voor deskundigen als Prof. Alex Schneider uit St. Gallen zijn de resultaten met Braco geen verrassing, want hij is ervan overtuigd, dat gezondheid met het spirituele gebied verbonden is, die Braco naar zijn opvatting harmoniseert. Zie daarvoor het artikel van Prof. Schneider.     
 
 
 





 
 
 

Mooiste mens

 
“Je kunt de mooiste mens op aarde zijn en iedereen die naar je kijkt
 ziet licht en regenbogen…. maar als jij dit zelf niet zo ervaart,
heeft het allemaal weinig betekenis.”

5 september 2012

Terugkeer van het licht


Een grote verandering is gaande op aarde. De economie verkeert in een recessie, de politieke daadkracht stagneert, de kerk heeft aan geloofwaardigheid ingeboet en het klimaat is zeer wispelturig. Ook ons eigen leven staat regelmatig onder druk vandaag de dag. Waarom gebeurt er zoveel in ons leven? Door onderscheid te maken tussen leven in licht en leven in duisternis, kunnen we de huidige ontwikkelingen begrijpen en accepteren. En door het licht te zien, kunnen we ons voordeel ermee doen.

Leven in licht en duisternis

Wat is het verschil tussen leven in licht en leven in duisternis? Licht is zien, weten, oftewel bewust-zijn. Duister is niet zien, onwetendheid, oftewel onbewust-zijn. Leven we in licht dan weten we dat het leven eindeloos groot is en uit een en dezelfde goddelijke bron voortkomt. Mensen die het licht hebben gezien, hebben hun belangstelling voor aardse zaken ingeruild voor een zoektocht naar hun ware aard en doel in dit leven. Zij weten dat de mens slechts een tijdelijke uitdrukking is van zijn onsterfelijke ziel. En de opbrengst van hun zoektocht wordt vrijelijk gedeeld met anderen.
Mensen die in duister leven, zijn zich niet bewust van de grootsheid en eenheid van het leven. Hun beperkte bewustzijn is gericht op aardse zaken, zoals hun gezin, werk, huis en vrienden. Door het ontberen van een sterk eenheidsgevoel zetten ze hun eigen belang voorop en benutten ze hun kwaliteiten voornamelijk voor zichzelf.

Op en top mens zijn

Vanuit deze optiek kunnen we vaststellen dat de afgelopen 2000 jaar het duistere hoogtepunt waren van het leven op aarde. God en de hemel werden grootheden buiten ons, waardoor het aardse leven ons geestelijk leven ging overschaduwen. Waarom is het licht uitgegaan, oftewel, waarom zijn ons grote bewustzijn en eenheidsgevoel lamgelegd? Alleen als we het leven zien als een leerschool, kunnen we een zinvol antwoord dichten. Het leven is niet per ongeluk ontstaan, we leven niet om te lijden of voor de lol, maar om ervan te leren, om te groeien in bewustzijn. Gebeurtenissen in het leven geven ons die kans. Zij dagen ons uit om te groeien in wijsheid, kracht en liefde. Ontwikkelen we in het licht ons grote bewustzijn en gevoel van eenheid, in het duister ons beperkte bewustzijn en gevoel van afgescheidenheid. Door de tijd heen is het licht op aarde langzaam gedoofd. Hierdoor konden we, los van de geestelijke wereld, helemaal mens zijn en delen van onszelf ontwikkelen die in het licht onderbelicht blijven.

Eckhart Tolle









Pause for a few seconds and observe
the flow of your breath.
Become aware of a silent but powerful
sense of presence.

~ Eckhart Tolle

Vitamine B3 beschermt tegen de ziekenhuisbacterie

 
 
Door het veelvuldige gebruik van antibiotica en desinfecterende producten zijn de zogenaamde superbacteriën een levensbedreigend probleem geworden in ziekenhuizen. Er zijn ondertussen een heel aantal ‘ziekenhuisbacteriën’, maar de bekendste is nog steeds methicilline resistente Staphylococcus aureus (MRSA).
 

Enkele jaren geleden ontdekten wetenschappers dat mensen met een gebrek aan vitamine D veel meer kans hebben om een MRSA-infectie op te lopen tijdens een verblijf (of bezoek) in het ziekenhuis. Vitamine D activeert specifieke genen, die op hun beurt meer dan 200 antimicrobiële peptiden (eiwitten) aanmaken die alle soorten bacteriële en virale infecties helpen bestrijden.

Recent ontdekte men nog een andere vitamine met een krachtige antibacteriële werking: vitamine B3 (niacinamide). Vitamine B3 verhoogt de activiteit van een bepaald gen, het C/EBPε. Mensen bij wie dit gen niet goed werkt, hebben een verzwakt immuunsysteem en zijn veel vatbaarder voor MRSA-infectie. Door het toedienen van vitamine B3 wordt Staphylococcus aureus tot 1.000 keer efficiënter gedood door het verzwakte immuunsysteem. Bij muizen die vitamine B3 krijgen vóór besmetting met Staphylococcus aureus, vindt men 100 keer minder van de bacterie in de milt en de nieren dan bij muizen die geen B3 kregen.

Wanneer je een ziekenhuisopname, zoals een operatie of een bevalling, gepland hebt, is het een goed idee om preventief extra vitamine D en B3 te nemen. Als je onverwacht in het ziekenhuis belandt, kan je met hoge doses van deze vitaminen nog altijd voor bescherming zorgen.

Er zijn nog een heel aantal andere natuurlijke antibiotica, die zowel preventief als therapeutisch toegepast kunnen worden: knoflook, kurkuma, probiotica, colloïdaal zilver, colostrum, lactoferrine, transferfactoren, gember, tea tree olie, oregano olie, groene thee extract, …

Je kan ook essentiële oliën in de ziekenhuiskamer verstuiven: tea tree, grove den, sandelhout, eucalyptus, tijm, rozemarijn, …

3 september 2012

Liefde

 
 
 
 
 
Liefde is een constante stroom ,
van geven en ontvangen.


Dagelijkse gedachte


 
 
De eerste en allerbelangrijkste stap op het spirituele pad is de verwijdering van het onkruid in de tuin van je hart, door de struikjes van begeerte en hebzucht, haat en hoogmoed eruit te trekken.
Maak zo de grond schoon en plant er de geurig bloeiende planten van zuivere liefde in, dan zullen de zoete vruchten van deugdzaamheid spoedig verschijnen.
Sai Baba

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...