29 oktober 2012

Chlorella


Groene zoetwateralgen... kent u ze?
Over algen bestaan de gekste verhalen.
De ene groep aanbidt ze, de andere veracht ze. Maar wat zijn het werkelijk ?
In dit artikel buigen we ons over de micro-alg "CHLORELLA" en vergelijken deze met Spirulina . Het is merkwaardig dat spirulina geniet van een zekere populariteit, toch is er iets beter :



Dr. Jensen over ...Dr. Jensen, een Amerikaanse natuurarts met meer dan 60 jaar praktijkervaring, honderden rapporten, boeken e.v.a. is de man die chlorella in de belangstelling heeft gebracht. Toen Dr. Jensen Charlie Smith, de oudste levende Amerikaan, ging bezoeken, was Charlie 135 jaar oud. Hij was gezond, helder van geest en had een buitengewoon geheugen.
Dr. Jensen's eerste vraag was "Wat was je voedsel de laatste dertig jaar ?" De reactie van Charlie was : "sardines uit blik en crackers..."
Dr. Jensen kon zijn oren niet geloven. Maar na wat speurwerk ontdekte hij dat sardines het voedsel waren met het hoogste gehalte aan RNA (Ribo-Nucleïne-Factor). Het eten van voeding met een hoog RNA/DNA-aandeel zorgt voor het herstel en de produktie van menselijk RNA/DNA. Men gelooft dat het verval of beschadiging van RNA en DNA in de cellen de belangrijkste factor is in veroudering en degeneratieziekten.
Uitvoerige research - vooral in Japan - van chlorella pyrenoidosa, een groene, eencellige zoetwateralg, toont aan dat chlorella het voedsel is met het hoogst gekende aandeel van RNA. (ter vergelijking : sardines : 0,59% - chlorella 10%)

De bron van geluk



Er zijn twee soorten geluk: het ene komt en gaat
en het andere is altijd aanwezig en ongevoelig voor omstandigheden.
Het geluk dat komt en gaat is het geluk dat we vinden
wanneer we onze verlangens najagen - als we ze vervuld krijgen.
 
Het geluk dat immer aanwezig is, daarentegen,
hangt niet af van wat we bereiken, omdat dit geluk onze ware aard is.
In onze diepste kern zit geluk, vrede en tevredenheid.
We hoeven niet op zoek te gaan naar geluk,
omdat we het al hebben - we zijn het.
Het probleem is dat het ego dit niet beseft.
Het meent dat het spullen en ervaringen nodig heeft
om gelukkig te zijn, en daarom jaagt het daarop.
Het wekt verlangens (gedachten) op, die emoties veroorzaken,
die handelingen voortbrengen, en zo gaat het leven verder.
De daden en reacties van de meeste mensen
zijn gebaseerd - op gedachten die door het ego worden opgewekt,
die op hun beurt emoties oproepen, meer gedachten, en meer emoties.

28 oktober 2012

De kleine Ziel en de Zon

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei:
"Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.
" God lachte breed. "Dat is waar!", zei God. "Jij bent ook het licht."
"Wow," zei de Kleine Ziel, "Dit is toch echt gaaf."
Enige tijd later bleek dat weten wie ze was niet voldoende was. De Kleine Ziel voelde onrust van binnen en wilde ervaren wat het was om het licht te zijn. En zo ging de Kleine Ziel terug naar God (Wat geen slecht idee is voor alle zielen die willen weten wie ze werkelijk zijn.)
"Hoi God! Nu weet ik wie ik ben. Is het goed als ik dat wil zijn?"
God zei:"je bedoelt dat je wilt zijn wie je al bent?"
"Wel", antwoordde de Kleine Ziel, "Weten wie ik ben is één ding, maar helemaal écht zijn is iets anders. Ik wil ervaren wat het is om het licht te zijn!"
"Maar je bent het licht al," herhaalde God weer lachend.
"Ja, maar ik wil voelen wat het is!" zei de Kleine Ziel.
"Wel", God grinnikte, "Ik had het kunnen weten, jij bent altijd al de meest avontuurlijke."

Toen veranderde Gods houding. "Er is alleen één ding.... Er is niets anders dan het licht. Zie je, ik creëerde niets anders dan wat jij bent; en daarom is het niet makkelijk voor jou om jezelf te ervaren zoals je bent, omdat er niets is dat je niet bent."
"Huh?" zei de Kleine Ziel, een beetje verbouwereerd.
"Beschouw het op deze manier," zei God. "Je bent als een kaarsje in de zon. Oh, je bent daar met ontelbare andere kaarsjes die samen de zon zijn. En de zon zou anders zijn zonder jouw kaarsje."
"Hoe kun je weten dat je het licht bent wanneer er alleen maar licht is?"
"Dat is de vraag." Weer lachte God. "Dat heb ik al gedaan." Zei God. "Aangezien je jezelf niet kunt zien als het licht als je in het licht bent, zullen we je met duisternis omringen."
"Wat is duisternis?" vraagt de Kleine Ziel.
God antwoordde: "dat is wat je niet bent."
"Zal ik bang zijn in het donker?" vroeg de Kleine Ziel.
"Alleen als je ervoor kiest om bang te zijn," antwoordde God. "Er is echt niets om bang voor te zijn, tenzij jij ervoor kiest om dat te zijn. Want weet je, we verzinnen het allemaal, we doen alsof."
"Oh,'" zei de Kleine Ziel, en voelde zich al beter.

Rust en stilte


 
 
 
 
Een naar buiten gerichte geest
blijft altijd hunkeren.
Een naar binnen gerichte geest
vindt rust en stilte.
 
Deng Ming-Dao

21 oktober 2012

Wat je op je huid smeert moet je kunnen eten…




Dit onderwerp draag ik op aan alle meisjes, de moeders van de toekomst!

Wanneer we deze kreet tijdens lezingen lanceren zijn er altijd mensen die onmiddellijk bevestigend knikken, maar over het algemeen is de reactie een ‘vragende blik’, of men reageert lacherig.
Als we dan een willekeurig merk uit de supermarkt of drogisterij opnoemen, één van de vele bekende merken die in omloop zijn (je kunt er zo wel een paar bedenken) dan stellen we de vraag: ”Zou je een pot of fles van dat of dat merk opeten?”
De algemene reactie is dan dat men begint te griezelen of meteen voluit roept: ”Nee natuurlijk niet.”
Dan moet je het ook niet opsmeren! Zo simpel is dat!
Onze huid is onze grootste orgaan. Alles wat je opsmeert wordt door de huid snel opgenomen en voor je er erg in hebt zijn al deze stoffen verspreid door ons systeem.
Onze lever draait overuren door alles waarmee we onszelf beïnvloeden. Ons hart is belangrijk, maar de lever is nog belangrijker. Als de lever niet meer in staat is ons volledig te reinigen dan zal uiteindelijk het
hart ook stoppen met kloppen.
Ons lichaam heeft te maken met veel invloeden waar de lever een hele klus aan heeft als we alles niet zo nauw nemen. Dan stapelt veel zich op via de voeding, wat we opsmeren, inademen, via farmaceutische producten zoals vaccins, pillen en poeders laten inspuiten of slikken, kortom: wie overal aan meedoet en alles gelooft zorgt ervoor dat zijn lever keihard moet werken.
Wat je opsmeert moet je kunnen eten; dan is zonnebrandcrème ook uit den boze.
Wat gebeurt er met een teveel aan afvalstoffen?Laten we even naar een willekeurig straatbeeld kijken. Veel etende mensen op straat. De jeugd doet ook al een aardige duit in het zakje door in de schoolpauzes van alles tot zich te nemen wat ‘het overdenken’ waard is.
Winkelwagens worden volgeladen met pakjes en zakjes bewerkt voedsel, waarin ingrediënten in zijn verwerkt waarbij we de nodige vraagtekens mogen zetten. Geef je ogen eens de kost als je in je eigen omgeving een supermarkt binnenloopt of door een drukke winkelstraat loopt. Dit is nog maar een summiere opsomming, maar teruggaand naar alles wat we massaal opsmeren dan worden we ook niet vrolijk. Neem een willekeurige fles met lotion, badschuim of shampoo en lees eens wat de kleine lettertjes je vertellen over de samenstelling.Inderdaad, een loep is geen overbodige luxe maar toch is negeren geen optie wanneer je open staat voor een goede gezondheid.
Is het niet te zot voor woorden dat een doorsnee product rustig zevenendertig ingrediënten bevat?
De namen die je leest zijn vaak niet eens goed uit te spreken en alles wat op ‘parabenen’ eindigt moet zeker alarmerend overkomen.
Uit een onderzoek aan de Universiteit van Reading in het Verenigd Koninkrijk bleek negenennegentig procent van vrouwen met borstkanker, van wie men de tumoren heeft onderzocht, minstens één vorm van parabenen in hun borstweefsel te hebben.

Groeien in bewustzijn in drieëndertig stappen




1. Vereenzelvig je met je ziel
Besef dat je in de kern een spiritueel wezen bent dat in een fysiek lichaam leeft. In de lagere regionen van bewustzijn kan dit begrip onrealistisch lijken en heel moeilijk te vatten zijn. Naarmate je beter wordt in de vereenzelviging met je ziel, wordt je beter in het opklimmen van de berg die bewustzijn heet.

2. Zet je lichaam in beweging
Beweging en dansen zullen je bewustzijn verhogen door het bevorderen van een gezond hersengolfpatroon, gezonde neurotransmitter-niveaus en een grotere doorstroming van het hele zenuwstelsel. Trek jezelf omhoog en verbreek het patroon van bewegingloosheid door een gezellige wandeling met één van je vrienden of beweeg en dans, met anderen of alleen, op je favoriete muziek. Beide voorbeelden zijn eenvoudig, leuk om te doen en geven kracht. Energiek zijn kan heel krachtig werken voor het bevorderen van je bewustzijnstaat en voor het inspireren van de bewustzijnsbevordering van anderen. Je lichaam kan zich opladen met energie en je hersenen kunnen zich opladen met energie.

3. Verbind je met de natuur
Maak een wandelling in het bos, aan de zee of in een veld vol madeliefjes of op een plek waar jij de verbondenheid met de natuur vindt. Het is mogelijk om een diep gevoel van vrede en eenheid te voelen wanneer je de natuur toelaat in je hart. Naarmate je leert je te verbinden met de natuur en haar te waarderen, geef je je bewustzijn de kans om zich te verheffen. Zorg mee voor het leven op aarde. Elke keer dat je in staat bent om je steentje bij te dragen om zorg te dragen voor het leven op deze aarde, werk je op een creatieve manier mee aan het universum. Manieren waarop je zou kunnen bijdragen aan de zorg voor het leven op deze planeet zijn ondermeer: de zorg voor kinderen, het planten van een bloem, het onderhouden van een tuin of het grootbrengen van een dier. De innerlijke gevoelens die hiermee gepaard gaan zijn perfect voor het vinden van waar geluk en om je naar het volgende bewustzijnsniveau te brengen.

4. Vertel de waarheid
Elke keer dat je de waarheid vertelt verhoog je je bewustzijnsniveau. Waarom vertellen mensen leugens? Om zichzelf te beschermen in de lagere staten van bewustzijn. Mensen in hogere bewustzijnstaten liegen niet omdat ze eerlijk willen zijn met zichzelf en anderen en om relaties in de mensheid bewust zuiver te houden.

5. Zoek en leef je doel Op zoek gaan naar een doel zal je helpen om je ware doel hier op aarde te vinden. Als je je doel vindt en in staat bent om het te delen met de rest van de wereld, is je bewustzijn aktief, alert en groeiend.


Parels van wijsheid

 
 
Het schenken van geld getuigt van gulheid.
Het schenken van tijd getuigt van liefde.
 

Waar liefde en humor hand in hand gaan,
tintelt het leven.
 
Ruth Zwijgers
 
 
Er zijn veel schatten op de wereld
maar gezondheid is de grootste
Boeddha
 
 
We leven enkel om schoonheid te ontdekken,
al het andere is een vorm van wachten.
Kahlil Gibran
 
 
Wees tevreden met wat je hebt,
wees blij met de dingen zoals ze zijn.
Wanneer je beseft dat er niets ontbreekt,
behoort de hele wereld jou toe.

Lao Tzu
 
 
 
Leer alsof je voor altijd blijft leven.
Leef alsof je morgen gaat sterven.

Gandhi
 
 
 
Wanneer je beseft dat je het licht der wereld bent,
zul je ook inzien dat je de liefde der wereld bent;
Dat weten liefhebben is
en liefhebben weten is.

Sri Nisargadatta
 
 

Voeding die iets extra’s voor je doet

Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, deed al de beroemde uitspraak dat ons voedsel ons medicijn zou moeten zijn. Met wetenschappelijk onderzoek wordt nu ook steeds meer ontdekt over voedingsmiddelen die minstens zo goed zijn als geneesmiddelen.
Inmiddels bestaat er genoeg bewijs om categorisch te stellen dat het gebruikelijke Westerse voedingspatroon met veel bewerkte voedingsmiddelen, cafeïne en frisdrank een van de belangrijkste oorzaken is van chronische ziekten. Het zogeheten mediterrane voedingspatroon daarentegen is de beste methode om in goede gezondheid oud te worden. Dat laatste voedingspatroon is rijk aan groenten, fruit, olijfolie en vis en kan preventief werken tegen hartziekten, kanker en vele andere chronische aandoeningen waaraan tegenwoordig zo velen van ons lijden. Uit recent onderzoek lijkt zelfs op te maken dat dit voedingspatroon cognitieve aftakeling voorkomt, zoals dementie en de ziekte van Alzheimer1.
Naarmate het beleid aangaande de subsidiëring van onderzoek langzaam begint te veranderen, is steeds meer onderzoek mogelijk naar andere dingen dan geneesmiddelen, zoals naar het voedsel dat wij eten. En de onderzoekers beginnen steeds meer zogeheten power foods te ontdekken: voedingsmiddelen die niet alleen ziekte kunnen voorkomen, maar ze zelfs even effectief kunnen bestrijden als geneesmiddelen.
Hieronder een aantal van de meest recente ontdekkingen, ondergebracht bij de maaltijd waar ze het meest waarschijnlijk worden gebruikt.
- Appels
Appels zijn een goede bron van oplosbare vezels en ondersteunen de eigen genezingsprocessen van het lichaam. In het algemeen is een appel een van de beste manieren om het immuunsysteem sterk te maken39.
- DruivenDe flavonoïden in druiven kunnen het risico op hartfalen sterk verlagen. Door eenvoudig dagelijks negen porties (handjevol) druiven te eten kan de bloeddruk al dalen en de hartspierfunctie verbeteren. Ook zou dit wel eens genoeg kunnen zijn om de effecten van een ongezond voedingspatroon tegen te gaan. Bij een onderzoek bleken de positieve effecten van druiven meetbaar te worden na achttien weken gebruik bij muizen40.
Door druiven als tussendoortje te gebruiken zou ook de neerwaartse spiraal die vaak uitmondt in diabetes type 2 en hartziekten doorbroken kunnen worden. De voordelen worden meetbaar vanaf drie maanden, zo bleek bij een onderzoek waarin aangetoond werd dat er plantaardige stoffen in druiven zitten die het ontstaan van ‘het metabole syndroom’ tegengaan. Dit laatste is een cluster van gezondheidsproblemen met als belangrijkste factoren een grote buikomtrek, hoge bloeddruk, verminderde glucosetolerantie en een verhoogd gehalte C-reactief eiwit, een marker voor ontstekingsprocessen41.
- Zwarte bessen
Deze bessen werken tegen longontsteking en kunnen de ademhaling verbeteren bij een astma-aanval. Ze bevatten veel epigallocatechine, een antioxidant die met het immuunsysteem van het lichaam samenwerkt om ontstekingen te verminderen44.
- BosbessenDeze bessen kunnen de ergste symptomen van maagklachten tegengaan, zoals maagpijn en een opgeblazen gevoel. Ze kunnen zelfs werken tegen colitis. Ook kunnen ze bij voorbaat al beschermen tegen alle maagdarmproblemen. De bessen bevatten veel polyfenolen met zowel antimicrobiële als antioxidante eigenschappen45.
- Grapefruit
Grapefruit bij het ontbijt is een gezond begin van de dag voor wie chronische hepatitis C heeft. De conventionele behandeling is een krachtig geneesmiddel, zoals interferon alfa, maar dat geeft een scala aan bijwerkingen, zoals misselijkheid, anemie, depressie en huiduitslag. Maar in Boston hebben wetenschappers aangetoond dat een grapefruit of een andere citrusvrucht per dag net zo goed kan werken. Het actieve ingrediënt, naringenine, blokkeert een reactieroute in de levenscyclus van het hepatitis-C-virus7. Het naringenine in grapefruits, dat de bittere smaak hieraan geeft, kan tevens diabetes type 2 voorkomen. Door deze antioxidant wordt de lever gestimuleerd vetten af te breken, terwijl ook de insulinegevoeligheid wordt vergroot. Onderzoekers in Jeruzalem hebben tevens ontdekt dat hij de werking van een antidiabetesmiddel nabootst, maar dan zonder de bijwerkingen. Naringenine heeft hetzelfde positieve effect als vasten, aldus de onderzoekers, waarbij de lever op termijn vetzuren gaat afbreken in plaats van koolhydraten8. Wie geneesmiddelen gebruikt, doet er goed aan even in de bijsluiter na te kijken of hierbij wellicht geen grapefruit genuttigd mag worden, in verband met de opname van het medicijn.

18 oktober 2012

Inspirerende citaten over liefde




Denk elke dag na over liefde;
liefdevolle gedachten zijn voedsel voor het hart.
Liefde kan een wereld scheppen die heel is en heilig.
Die twee zijn identiek.


Houden van iemand staat niet los van houden van God.
De één is een afzonderlijke golf,
de ander is de oceaan.



Ons verstand maakt onderscheid tussen goed en slecht;
liefde geeft uitsluitend het goede.

 
Alle gebeden worden verhoord. Het gebed om begrip en inzicht wordt het snelst verhoord.

 
Dromen komen uit als je ze stil in je hart koestert.

Stilte

 
"Leef in het nu, carpe diem, pluk de dag". Dat is het motto van deze tijd. Duurzaamheid, geduld en matiging zijn woorden die men vandaag de dag niet meer wil horen. Veel mensen moeten een voortdurende 'muur van geluid' om zich heen hebben, anders voelen ze zich niet prettig. Men is op de vlucht: op de vlucht voor pijn, voor verdriet, voor teleurstelling, op de vlucht voor angst en alles wat angst kan oproepen.


Meer dan ooit is dit een tijd waarin men bang is voor de stilte, voor de stilte waarin God tot het hart van de mens kan spreken. Vandaar dat we muren om ons heen optrekken. Veilig zitten we in ons cocon. Maar zijn we daar wel gelukkig? Of proeven we het geluk van de verslaafde, van degene die zich verdoofd heeft om iets anders vooral niet te voelen?

Niet alleen beeld en geluid - muziek, internet, radio en t.v. - maar ook woorden vormen een barrière tussen ons en God, en tussen ons bewustzijn en de diepten van onze ziel.


Woorden structureren onze gedachten, geven er een begrijpelijke vorm aan, maar tegelijkertijd beperken ze ons ook. Ze kunnen weliswaar heel helder en gestructureerd zijn, maar toch geven ze noodgedwongen een beperkt en eenzijdig beeld van datgene wat we willen uitdrukken. Gedachten zijn altijd rijker en veelzijdiger dan de taal waarin we ze onder woorden brengen. Taal bestaat immers bij de gratie van tegenstellingen, taal maakt onderscheid, plaatst dingen tegenover elkaar, maar onze ziel is een eenheid die tegenstellingen in zich kan verenigen.

Daarom is er maar één radicale manier om je open te stellen voor de diepten van je ziel: alle beelden, woorden en geluiden loslaten en je verbinden met God in je binnenste. Alleen vanuit de leegte en de stilte kan God op je inwerken. Zelfs voor mensen die niet geloven is het beoefenen van de stilte heilzaam. Het is de weg naar binnen die ons voert naar de grond van ons bestaan zelf. Alleen dan kunnen we onszelf ook ervaren als een geestelijk wezen.

11 oktober 2012

Leef vandaag



Leef vandaag

Leef in het Nu.
Je leeft vandaag, niet morgen en ook niet gisteren,
niet vorige maand en ook niet volgende week.
Denk alleen aan vandaag, maak van vandaag een fantastische dag!
 
 
Sta eens stil bij het moment
 
Je leeft Nu, je bent er Nu, kijk eens om je heen, luister eens wat je hoort,
voel waar je bent, en besef dit.
Eigenlijk is alleen leven in het Nu al geweldig.
 
 
 
Stop liefde in de dingen die je doet
Doe de dingen die je doet met liefde, denk daar eens bij na als je met iets bezig bent.
Als je geen liefde voelt bij wat je doet, doe het dan niet.
 
 
 
 

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...