29 maart 2013

51 symptomen van spiritueel ontwaken.



Een symptomenlijst met adviezen voor jezelf en voor je vrienden




  

1. Veranderende slaappatronen, rusteloosheid, warme voeten of twee tot drie keer per nacht wakker worden.

Een vermoeid gevoel bij het wakker worden, bij tussenpozen een slaperig gevoel hebben gedurende de dag is wat je kunt noemen "the Triad Sleep Pattern” die zich bij velen voordoet. Je slaapt dan ongeveer twee tot drie uur, wordt wakker, valt weer in slaap voor een paar uur, wordt weer wakker en valt weer in slaap. Bij anderen is de slaap-behoefte veranderd. Zij kunnen met minder slaap dan voorheen verder.
De laatste tijd heb ik hoge golven van energie ervaren die door mijn lichaam gaan , van voeten tot kruin. Het voelt goed, maar het houdt me wakker gedurende een lange tijd, tot het weer zakt.

Mijn advies: Accepteer het en maak je geen zorgen dat je niet genoeg slaap krijgt. (anders zorgt het juist voor slapeloosheid) Je zult het aankunnen, als je gedurende de dag de gedachte vasthoudt dat je krijgt wat je nodig hebt. Als je niet meer in slaap kunt vallen, gebruik de wakkere momenten om te mediteren, gedichten te lezen, te schrijven in je dagboek of te kijken naar de maan. Je lichaam zal zich aanpassen aan het nieuwe patroon.
 
2 Activiteit in je kruin op je hoofd: Tintelingen, jeuk en kriebels, kruipende sensaties over je schedelhuid en over je ruggegraat.

Een gevoel van vibrerende energie bovenop je hoofd alsof er een energie-uitbarsting plaatsvindt, vergelijkbaar met een straal water uit een douchekop óf ook de sensatie van stromende energie in en door de kruin, alsof iemand zijn of haar vinger in het centrum van je hoofd duwt. Zelf ervaar ik dat als hoge energie-downloads in mijn kruin. In het verleden voelde ik meer een algemene druk, alsof mijn hoofd in een zachte bankschroef zat. Iemand vertelde dat zijn lichaamsharen overeind stonden en dat zijn lichaam schokte.
Mijn advies: Dit is niet om bang voor te zijn. Wat je ervaart is een opening in de kruinchakra. Deze sensaties betekenen dat je meer openstaat om de goddelijke energie te ontvangen.
 
 

Spirituele aspecten van de ziekte van Lyme

 
Waarom heb ik Lyme

Zocht de teek mij of zocht ik de teek?
Is het een puur en ongelukkig toeval dat je de ziekte van Lyme hebt, een tekenstreek die jouw geleverd wordt, of is er toch een of andere diepere reden voor dat je aan deze ziekte lijdt?

Chronische Ziekte van Lyme – Metafysische en spirituele aspectenDe ziekte van Lyme, in het chronische of derde stadium, heeft de neiging om bij mensen voor te komen die aan de wereld ‘grote dingen’ kunnen bieden. Soms lijkt het of deze mensen ‘al op hun pad zijn en vaak excelleren ze op een heleboel gebieden tegelijk, inclusief de kunst van het helen. De ziekte lijkt te verschijnen bij mensen die zelfs nog dieper zouden kunnen gaan met hun helende en kunstzinnige talenten, maar zich om de een of andere reden opgesloten voelen in hun huidige leefsituatie. Het kan zijn dat ze niet geuite kunstzinnige talenten hebben zoals fotografie, schilderen of schrijven. Misschien zaten ze te wachten op het moment dat het leven het zou toelaten dat ze aan zulke verlangens mogen toegeven. Maar de creatieve bezigheden zelf bieden de genezing – niet alleen bij Lymemensen, maar voor de mensheid als geheel.

Op zieleniveau verschijnt de ziekte van Lyme als een ‘omwoeler’, die de mens er toe dwingt om dieper te graven en om daar alle blokkades tegen creatieve en genezende vermogens te verwijderen.

28 maart 2013

Sanjeevini

SANJEEVINI.... Genezende Trillingen....

Een spirituele geneeswijze die helende krachten van het eigen lichaam doen ontwaken.

Een Gift van Liefde voor Jou!




Sanathana Sai Sanjeevini helende trillingen zijn een nieuwe methode van spirituele genezing.
Sanjeevini betekent eeuwige gezondheid op het niveau van het lichaam en symboliseert de eeuwige kennis van bevrijding op spiritueel niveau.Sanathana is een sanskriet woord dat tijdloos betekent.
Binnen ieder van ons, is de Santhana energie aanwezig die de oorzaak van alle genezing is.
Deze energie, deze goddelijke energie (Shakti) sluimert in ieder van ons.
Pas wanneer deze Goddelijke energie ontwaakt, kan werkelijk genezing plaatsvinden.
Hiervoor moet de geest van de mens weer puur worden.
Dat kan alleen maar door te leven overeenkomstig de tijdloze waarden als medeogen, liefde, vergevingsgezindheid, zelfopoffering, vertrouwen, geweldloosheid,
dienstbaarheid en overgave aan God.

De Sanathana Sanjeevini helende trillingen zijn gerichte gebeden tot God,
om in een totale overgave de tijdloze helende kracht te doen ontwaken,
die in ons zelf aanwezig is.

Leef allemaal eens een beetje als Anastasia...

 

De Zoemende CederDe nuchtere Russische zakenman Vladimir Megre ontmoet op een reis met zijn koopvaardijschip over de rivier de Ob twee oude mannen. Zij willen zijn bemanning lenen om een zoemende Siberische ceder - vermaard om zijn heilzame werking - te oogsten. Megre gaat niet in op het dringende verzoek en zet zijn reis voort. Het voorval laat hem echter niet los, en een jaar later keert hij terug naar de plek van ontmoeting. Ditmaal zijn daar niet de beide mannen, maar ontmoet hij hun kleindochter, Anastasia. Het is het begin van een bijzondere relatie met een vrouw die - zonder huis - in volstrekte harmonie met haar omgeving in de taiga woont, nooit naar school is geweest en niettemin op de hoogte is van de gebeurtenissen in de wereld en de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen. Anastasia heeft niet alleen een visie voor de aarde en de mensheid, ze lééft die visie, en in dit eerste boek van deze serie maakt ze Megre deelgenoot...

Zo luidt de korte samenvatting van het eerste boek van de Anastasia reeks. Wie het boek heeft gelezen en het ook echt begrijpt zal meteen beamen dat we in onze huidige maatschappij ver afgedwaald zijn van dat wat puur is, van wat in het verre verleden als normaal werd ervaren. Wie dit boek begrijpt zal onmiddellijk beamen dat vaccins niet aan de bomen groeien, we niet met pillen in de hand worden geboren en de natuur compleet ondergeschikt is als het gaat om grote economische beslissingen. Wie met tips aan komt ten aanzien van planten uit de natuur, om te gebruiken voor onze gezondheid, is op voorhand al 'alternatief', een kruidenvrouwtje of een heks. In vroegere tijden stond je dan op de brandstapel en tegenwoordig moet je deze symbolisch zien te ontlopen.

Alternatief is eigenlijk regulier en wat tegenwoordig als regulier aangeboden wordt is een slecht alternatief. De natuur liegt niet en alles wat we nodig hebben groeit om ons heen. Fruit uit eigen omgeving, dat geplukt is in het seizoen wanneer het rijp is, is gezonder dan allerlei soorten die overal vandaan geïmporteerd worden. Wat heeft men met pesticiden gedaan? Hoe lang zijn de producten onderweg geweest voordat het op jouw fruitschaal ligt? Wanneer groente en fruit op een gezonde bodem hebben kunnen groeien, zal het ons ook de goede stoffen voor onze gezondheid leveren. Nemen we een gemiddelde groentezaak dan treffen we daar vele producten aan. Maar is dit assortiment compleet? Groentewinkels zijn door mensen bedacht. Het ene gewas is een groente en het andere gewas hoort daar niet thuis. Maar klopt dit beeld? Anastasia plukt dat wat zij tegenkomt en eetbaar is. Kunnen wij hier iets van leren?

16 maart 2013

Wanneer je liefde hebt, heb je alles.


 
In ons mensenleven is er één belangrijk ding dat we moeten doen. En dat is verliefd worden, ongeacht op welk persoon, elk soort religie. Iedereen heeft slechts één doel. En dat is om een volmaakt gelukkig persoon te worden. Verliefd worden is de enige manier om gelukkig te worden. Dus als je me vraagt wat het doel van het leven is, of als je me vraagt waarom we zoveel dingen doen in ons leven? Dan is mijn antwoord: verliefd zijn. Wanneer je dat bereikt, dan ben je er. dan is er niks anders wat je hoeft te doen. Dit is de betekenis van het leven.

Het mooie is dat je sinds je geboorte al het recht hebt om verliefd te worden. Dit hoef je niet te kopen. Je hoeft het aan niemand te vragen, omdat je liefde bènt. Eigenlijk is het heel eenvoudig, omdat je niet hoeft te studeren om verliefd te worden op iemand, want je bènt liefde. Liefde is leven. Wanneer je liefde hebt, heeft het leven op ieder moment zin voor je. Daarom vind je de betekenis van het leven nooit buiten jezelf, omdat jij de zin van het leven zèlf bent. Liefde is de enige manier om jezelf te voelen. Liefde is de enige manier om jezelf te zien. Vandaar: wanneer je liefde hebt, heb je alles. Wanneer je liefde verliest, dan verlies je alles. Vandaar dat we allemaal onze ingeboren liefde moeten ontwikkelen. Dat is waarom we zo bijzonder zijn: omdat we liefde zijn.

Conclusie van mijn boodschap: Een belangrijk ding dat we moeten doen in ons leven, is liefhebben.

Tulku Lobsang

13 maart 2013

Kundalini-energie oorzaak van hooggevoeligheid?


Kundalini-energie oorzaak van hooggevoeligheid?

door Sylvia van Zoeren

Als we mediteren, of ons bezig houden met spiritualiteit (dat kan ook bidden zijn) openen we de chakra’s.

Dat gaat vanzelf.

We verbinden ons door ons te ontspannen en eenpuntig geconcentreerd te zijn, met de energie om ons heen en zetten onze eigen kanalen open, meestal zonder het te weten. Je hiervan bewust worden kan een belangrijke stap zijn in je ontwikkeling, want het betekent dat je leert te begrijpen dat je eigen energie iets is dat je kunt leren beheren door je te ontspannen en zo te laten stromen.

De meeste mensen die aan hun spirituele ontwikkeling werken zullen op den duur waarschijnlijk verschijnselen ontwikkelen die variëren van helderziendheid tot heldervoelendheid en helderhorendheid. Het ligt ook in de lijn van de verwachting, gezien de ontwikkeling van de mens.

We zijn bezig over te gaan naar de vijfde dimensie. In deze tijd zullen steeds meer mensen gevoeligheid ontwikkelen, zowel vrouwen als mannen. Er worden ook steeds meer gevoelige kinderen geboren. Voor al deze mensen is het zich leren ontspannen een belangrijk advies.

Zodra we iets aanspannen, zetten we iets vast en ontstaat een lading in ons lijf.

Onze chakra’s vertalen dan emoties door bijvoorbeeld heesheid/schor zijn (keel), een drukkend/pijnlijk gevoel (borst), misselijkheid/verkramptheid (maag), darmproblemen of seksuele belemmeringen (buik) en instabiliteit (wortelchakra).

Duizeligheid, hoofdpijn, slecht zien en verwardheid uiten zich als we het voorhoofdchakra en het kruinchakra vastzetten en de energie daar niet mooi kan doorstromen.

11 maart 2013

15 Stappen om je Droom te Realiseren


Dromen uitleg

Ontdromen
Laat veel dromen die je hebt los. Want de droom die bij je hoort, kiest jou. Test: laat ook deze droom los. Als hij echt bij je hoort, komt hij vanzelf weer terug.
Vertrouwen
Ontwikkel het vertrouwen om je droom te laten groeien in z'n eigen tempo.
Kiemfase
De droom slaat aan en er komt veel energie vrij. Deel nu je droom met de buitenwereld.
Intuïtie
Leer steeds meer te vertrouwen op je intuïtie. Een goede aanwijzing dat je op het juiste pad bent, zijn synchroniciteit en 'toeval'.
Lef
Je verlangen om je droom te verwezenlijken moet groter zijn dan je angst.
Openheid
Sta open voor anderen, maar blijf altijd bij de kern van je droom. Je belangrijkste taak is het bewaken van de intentie die de droom in de wereld wil zetten.
Doorzettingsvermogen
Is een kracht die groeit door alle uitdagingen die je tegenkomt.
Groei
Verleg vrijwel constant de grenzen die je denkt te hebben. Door de grenzen van je 'comfortzone' op te Samenwerken
Werk met anderen samen, zowel offline als online.
Gebruik Internet
Deel je droom via websites en sociale netwerken en trek zo gelijkgestemden aan.
Focus
Focus ! Focus !! Focus !!!
Team
Stel een goed (internationaal) team samen van mensen met verschillende kwaliteiten die elkaar aanvullen.
Leren
Maak zoveel mogelijk fouten, zo leer je het snelst.
Wees Flexibel
Als de creatie een kant opgaat die niet past bij de oorspronkelijke intentie, stuur dan bij of laat het los. Wees niet bang om opnieuw te beginnen.
Geniet
Wees ontspannen en geniet van elk moment onderweg.

10 maart 2013

Wat is geluk



Wat is geluk?
Velen trachten het te vinden,
maar weinigen weten wat het is, hoe het eruit ziet, hoe het voelt.
Geluk is als een diamant die niet gevonden kan worden.
Je kunt geluk niet vinden.
Wel kun je gelukkig zijn.
Het is het zoeken waardoor je ongelukkig wordt.
Steeds meer, steeds beter,de continue jacht naar meer.
Wanneer je tevreden bent met wat je hebt,
dan ben je gelukkig.
Wanneer je in het hier en nu kijkt
en je bent tevreden,
dan ben je gelukkig.

5 tips voor leven in het NU




De gedachte alleen al om de belastingformulieren in te vullen, is telkens een wekenlange kwelling. En nu ik er weer aan terugdenk, begint het opnieuw te tintelen. Er is maar één conclusie mogelijk: ik moet nodig wat meer leven in het nu.

Eckhart Tolle, de spirituele leraar, zei het al: Het hier en nu is een plek waar de meeste mensen zelden of nooit komen. Maar gelukkig valt het te leren. Hier zijn een paar eenvoudige wegwijzers, die je op ieder moment van de dag even kunt oefenen.

1. Zet je voeten ferm op de grond. Als je contact maakt met de aarde heb je letterlijk een stevig fundament onder je voeten.

2. Let op je ademhaling. Luister een paar momenten goed naar het ritme van je in- en uitademing. Je hoeft er niets aan te veranderen. Gewoon goed luisteren.

3. Eet met aandacht. Neem iedere hap van je maaltijd met vol bewustzijn. Pauzeer een paar seconden voordat je de volgende hap neemt. Proef de smaak, de textuur.

4. Doe korte meditaties. Doe ze als je voor het stoplicht staat, als je een nieuwe email opent, als je de telefoon hebt neergelegd... Het vinden van zulke concrete momenten is belangrijk.

5. Heb je een probleem? Stel jezelf die vraag – en bedenk dat de meeste problemen ofwel in het verleden bestonden ofwel in de toekomst zijn geprojecteerd.

7 maart 2013

Als we nu het woord entiteiten eens zouden vervangen door energieën?



Angst

Angst voor entiteiten?
Waarom hangt hier zo'n beladen sfeer rond?
Waarom bestempeld iedereen dit als negatief?
Het zijn tenslotte onze familieleden!!
Ze hebben hulp nodig.
Stuur hen liefde.

Wat betekent het voor ouders, opvoeders en eigenlijk voor iedereen, als men verhalen hoort over entiteiten?

Waar denken wij dan aan? Aan geesten, klopgeesten, nare beesten, gedrochten, draken?

Of denken we aan geliefden die zijn overleden? Mensen die een eind met ons op onze levensweg hebben gewandeld? Zij, die ons zijn voorgegaan om weer "thuis" te komen. Thuis in de sferen? Vaak hopen we dat zij in de hemel zijn. Dat zij gelukkig zijn. "Hij ruste in vrede!"

Wat is angst? Angst heeft alles te maken met het onbekende. Angst voor wat er kan gebeuren, angst voor de toekomst, angst voor ………… ja, vul maar in. Angst voor onze geliefden? Neen, dat is onmogelijk. Waar liefde is, kan geen angst zijn. En toch, omdat we niet zeker weten wat het allemaal te betekenen heeft, voelen we angst.

Entiteiten en kinderen


 

Hoogsensitieve personen/kinderen, ook wel de nieuwe tijd en indigo kinderen genoemd zijn heel gevoelig voor energie en daarmee ook voor entiteiten. Deze kinderen kunnen haarfijn vertellen wat zij voelen, horen en meestal zien, alleen weten ze niet hoe ze hier mee om moeten gaan, het is verwarrend en wordt daarom eng gevonden. Meestal klappen deze kinderen dicht, houden hun mond en vertellen niet wat er aan de hand is, angst neemt de overhand, totdat angst hun leven gaat beheersen en zij niet meer alleen willen zijn, willen slapen, zij gaan ander gedrag vertonen die jij als ouder niet normaal vindt.

Totdat de bom barst en er over wordt verteld. Neem dit altijd serieus, neem je kind serieus, ook al vind je dit zelf eng of heb je zelf met dit onderwerp niets, of je vindt dit onzin. Wimpel gezegdes van je kind niet weg met een grapje, dit zal alleen maar het zelfvertrouwen van het kind een deuk opleveren en de angst zal alleen maar toenemen.


Baby’s en kinderen tot zo’n 5 jaar, voelen én zien vaak geesten. Hoe komt dat ? Baby’s zijn vóór hun geboorte helemaal aangewezen op hun gevoel: ze horen weinig en zien niets, maar voelen alles.

Hun gevoel is hierdoor als eerste ontwikkeld. Deze ontwikkeling gaat na de geboorte verder. Ook dit is een volkomen natuurlijk en logisch gegeven, omdat het kind in het begin alleen maar via zijn gevoel contact met de moeder kan houden. De ontwikkeling van gevoel en intuïtie vindt plaats in de rechter helsenhelft. Na het 4e jaar gaat de linker hersenhelft sterker werken: het leren en denken.

Doordat de rechter hersenhelft tot het 5e jaar sterker ontwikkeld is, heeft een kind hierdoor de beschikking over verschillende (para-) normale gaven, zoals heldervoelendheid en helderziendheid.

6 maart 2013

Liefde

 




Wanneer jullie er eenmaal mee beginnen jullie ware aard als goddelijke wezens te accepteren - spirituele wezens die een menselijke ervaring hebben - zullen de veranderingen die nodig zijn, om genezing en hernieuwing naar de planeet en alle gevoelhebbende levensvormen die zij ondersteund te brengen, inderdaad zeer snel vooruit gaan. Jullie hebben hier allemaal problemen mee, omdat, als mensen, zien jullie diegenen rondom jullie heen nog steeds 99% of meer van de tijd vanuit hun ego's werken. Terwijl jullie in toenemende mate eerlijk met jullie zelf worden, erkennen jullie dat jullie ook door moet gaan te werken en de bedoeling moeten hebben om jullie eigen verstorende egoïstische houdingen die dus zeer menselijk zijn en die dus zeer vernietigend kunnen zijn los te laten. Hierdoor, is het zeer moeilijk voor jullie om te erkennen en ermee in te stemmen dat waarlijk ieder mens een goddelijk wezen is…zij gedragen zich alleen niet alsof zij goddelijk zijn! - oftewel, zoals jullie ego-gedreven mensen je verbeelden dat goddelijke wezens zich gedragen. En daar hebben jullie wel gelijk aan. Desalniettemin is het waar, en jullie harten zullen het spoedig van jullie egoïstische beredeneringen overnemen, en het onvervreemdbare feit van jullie goddelijkheid erkennen en omhelzen.

Jullie intentie om te ontwaken intensiveert dagelijks. Wanneer jullie dagelijks tijd voor jullie zelf nemen (zoals jullie moeten) in jullie persoonlijke ruimte, jullie plaats van vreedzaamheid, en die intentie vasthouden, zelfs voor even, stuurt het energiegolven van enorme kracht uit welke wisselwerken met ieder gevoelhebbend wezen op de planeet, waar zij ook zijn en wat hun spirituele intenties en overtuigingen/geloven ook zijn, en het heeft een impact op hun energievelden en modificeert hen om hen in toenemende mate op één lijn te brengen met het goddelijke energieveld/gebied.

Verandering die de gehele mensheid tot voordeel zal strekken doet zich wereldwijd voor als een resultaat die de intentie van diegenen die spiritueel georiënteerd zijn vasthoudt. De gehele mensheid wil verandering omdat jullie huidige manieren van het met elkaar omgaan jullie spirits vermorzelen en jullie relaties verwoesten - en jullie hebben genoeg gehad! Het menselijke collectief is gereed voor enorme veranderingen.

Jullie brengen Liefde in/naar iedere aspect van de intermenselijke verhoudingen door jullie intentie dat Liefde zal zegevieren. En, natuurlijk, zegeviert Liefde altijd! Er is niet langer ook nog maar een plaats op de planeet dat volledig afgesloten tot Liefde is, omdat diens zaden wereldwijd uitgezaaid zijn en enthousiast omhoog springen door de volledige globale populatie heen terwijl de gebeden en liefdevolle intenties van de wegwijzers en Lichtdragers - een groep die onophoudelijk groeit en uitbreidt - dwars over de planeet heen vegen in een eindeloze opeenvolging van grote golven, alles op hun pad omhelzend. Er valt niet aan Liefde te ontsnappen!

Uiteraard, is dit niet onmiddellijk duidelijk als je kijkt naar de gewelddadige en desastreuze conflicten (slechts enkelen welke door de reguliere media gerapporteerd worden) die nog steeds op ieder niveau van de maatschappij, en in iedere volkse, religieuze, politieke, economische, filosofische (en ga zo maar door) organisatie over de gehele wereld heen gebeuren. Maar dit zal niet langer kundig stilgehouden, onder het tapijt geveegd, en over het algemeen genegeerd kunnen worden, omdat klokkenluiders overal dapper opstaan en bekendmaken wat diegenen die de teugels van de macht voor zo'n lange tijd vasthielden zo intensief bepaalden te verbergen.

Als de waarheid vanachter de schermen die opgetrokken waren om het te verbergen uitbreekt, zullen verbazingwekkende handelingen van Liefde over de gehele planeet heen plaatsvinden als de mensen ontdekken dat diegenen met wie zij gevochten hebben niet - en dat nooit geweest zijn! - hun vijanden zijn. Zij werden schandelijk door diegenen aan de macht misleid, en werden door hen overgehaald dat de conflicten waarin zij zo meedogenloos betrokken werden onontbeerlijk waren als vrede op Aarde gevestigd moest worden.

Als de sluiers die de waarheid verbergen verwijdert zijn, zullen enorme veranderingen zich zeer snel voordoen; in feite, doen de eersten zich al voor. De mensheid is klaar voor wereldvrede, en het zijn alleen diegenen die jullie zouden willen controleren en onderwerpen die wensen te voorkomen dat het gebeurd. Zij hebben niet langer meer de macht of het vermogen om de staat van eindeloze conflicten te handhaven om jullie angstig en verdeeld te houden. Oorlog is passé; het is niet langer meer in de mode; en het moet weggeveegd worden, samen met alle uitrustingen die het mogelijk maken. De eerste tekenen hiervan zijn gebleken door de financiële tekorten van de regeringen die enorme inkrimpingen in hun militaire budgetten noodzakelijk maken.

Liefde is de nieuwe technologie, de nieuwe wetenschap, de nieuwe filosofie, de nieuwe politie, de nieuwe economie. Allen zullen Het omhelzen. Nochtans…is het niet "Nieuw"! Het is jullie oorspronkelijke staat - de staat waarin jullie zo liefdevol geschapen werden en waarnaar jullie zo opgewonden en enthousiast terugkeren. Niets kan het Gouden Tijdperk tegenhouden van het tot bloei komen, absoluut niets!

Jullie liefhebbende broeder, Jezus.

Vertaling: Cobie de Haan - http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/
 

4 maart 2013

Stilte omvat alles

 
Stilte, Bewustzijn, Zijn, Aandacht, Verlichting,
Geest, Essentie, Stiltegebed, Boeddhageest,
 Meditatie, Waarheid, Liefde, God, Nirvana, 
Leegte, Contemplatie, Het ware Zelf,
Nu, Tao, Goddelijke Eenheid,
 Innerlijke Vrede.
 
Er bestaat een vriendelijke, liefhebbende, vredevolle stilte, gewoon hier en nu. Het is er altijd geweest en het is er nu. Het bevind zich in jezelf en ook helemaal om je heen, een stilte, een nadrukkelijke leegte, een schijnbaar niets van waaruit alles ontstaat, waarin alles bestaat en waarnaar alles terugkeert.
Je kent het, Je hebt het vaker gevoeld.Er bestaat niets anders dan dit.
En jij bent het.
Dit is niet zomaar wat esoterisch spiritueel jargon, over een of andere new age filosofie. Een religie of een nieuw geloof. Er is helemaal niet mystieks aan.
Er zijn alleen maar deze woorden, en jij, en de stilte. Dat is alles.
Het is altijd in je en bij je, elke moment van je leven.
Deze stilte bevat jou, omvat jou, het is jouw zijn.

Overgave

 
 
Overgave is de eenvoudige
maar tegelijk diepe wijsheid
van meegeven met in plaats van
je te verzetten tegen de stroom
van het leven.


De enige plek waar je de stroom
van het leven kunt ervaren,
is het Nu,
dus overgave betekent
dat je het huidige moment
onvoorwaardelijk en
zonder voorbehoud accepteert.

Eckhart Tolle

1 maart 2013

Boeddha




" Als je eenmaal zelf bevrijd bent, bevrijd dan ook anderen.
Als je eenmaal op de andere oever bent aangekomen,
help dan ook anderen die te bereiken. "

Boeddha
 
 



Healing

 
 
 
Healing is slechts mogelijk
wanneer het hart van de mensheid zich opent
 en wanneer diens geest de juiste richting op kijkt.

Stil gewaarzijn

Alleen door stil gewaarzijn kunnen we  lichamelijk en geestelijk veranderen.  Deze verandering is volkomen spontaan.  Als we moeite d...